forside
One Step
projekter
aktiviteter og salg
medlemskab
ansøgning
english
kontakt


Bangladesh
Brasilien
Burkina Faso
Gambia
Ghana
Indien
Kenya
Nepal
Niger
Philippinerne
Senegal

Sri Lanka
Tanzania
Uganda

ZambiaUganda 2016


Moses
, der er nu er 25 år, var næsten færdig med sit økonomistudium, da det demokrati-Danidaprojekt, hvor han arbejdede for at tjene til sine studier, pludselig blev lukket af den danske regering. Med meget kort varsel var alt forandret fra udvikling til kaos. Den danske leder skaffede nogle af de nødvendige penge og anmodede os om kr. 5.000, så Moses kunne blive færdig. Vi bevilgede pengene og Moses har nu gjort sit studium færdigt. Han virker meget begejstret, tror på sine muligheder for at erhverve flere kundskaber og han planlægger både at få arbejde og studere videre. Et enkelt og succesfyldt forløb! CFOU (child Headed families) og SuG (seniorer uden grænser) søgte forsommer 2016 One Step om godt 13.000 kr. til 18 unge, der er familieoverhoveder for ialt ca. 70 forældreløse børn . Vi har tidligere - med stor succes - støttet lignende unge i andre landsbyer. De købte dengang geder for pengene, solgte nogle dyr, delte med hinanden og udviklede projektet, så de både fik indkomst og kunne betale skolepenge for nogle af børnene. Pengene skal denne gang bruges til 10 geder, 3 symaskiner, frisørkurser, brugt tøj, der skal videresælges og til transport. One Step vil gerne støtte den slags projekter og beløbet blev straks bevilget. Tailering School i Budaka (Seniorer uden Grænser) fik i 2015 kr. 10.000 kr til symaskiner til de unge kvinder, der netop havde afsluttet deres uddannelse. Stor succes. Kvinderne betalte i løbet af et år pengene tilbage, så der var symaskiner til det næste hold! I 2016 bevilger vi kr. 1600 til en lærerløn, der vil betyde, at kvinderne kan afslutte deres uddannelse.

2012

I 2012 har One Step støttet følgende projekter med i alt  12.341 kr.

Projektet Lunyo Orphan Support Project søger om 2 symaskiner til opstart af en ny aktivitet, der går ud på at lære nogle unge at designe og sy tøj, således at de får mulighed for at skaffe sig en indtægt.

Nantume, 28-årig kvinde, der bor alene med sine to børn, hvor drengen går i skole og pigen på tre år følger moren. Hun sælger genbrugstøj ved døre og små butikker. Nantume ønsker at få en fast stadeplads på et større marked, hvilket hun har fået bevilget.

Olive er en 40-årig kvinde bor sammen med sin mand, som de sidste 15 år ikke har haft arbejde. Børnene går i skole. Olive søger om og får bevilget penge til etablering af en lille butik, i eget hjem, hvorfra hun kan sælge købmandsvarer. Desuden kan hun tilbyde at sy tøj om.  Hendes drøm er på længere sigt  at  få råd til at leje et  større hus, hvor der er bedre plads til butikken.

2011

Debora er blevet støttet med 3045 kr. til etablering af frisørsalon.

Evelyne er blevet støttet med 3810 kr. til etablering af et sy og skrædderværksted. Hun syr skoleuniformer, samt fremstiller sisalmåtter til at supplere indkomsten. Hun forsørger sine forældre som er syge.

Eva en stærkt fysisk handicappet enke og mor til to mindreårige børn er bevilget 2000 kr. til køb af en strikkemaskine. Sidste år blev hun bevilget til køb af en symaskine, men hun kan ikke tjene nok ved kun at sy, derfor går hun i gang med at producere strikkevarer.

2009/2010

E er en 19 årig enlig mor. Hun blev som 12 årig fanget af den herskende lokale hær, men var heldig at flygte og finde hjem. Som 15 år fødte hun sin søn og måtte holde op i skolen. Hun deltager nu i et familieprojekt og hendes søn går i SOS-børnebyens børnehave.
Hun arbejder lige nu som hushjælp , men har ønske om at etablere eget værksted, hvor hun kan designe og fremstille tøj. Hun har oplæring i designing.
Hun kan ikke bruge sin oplæring, da hun ikke har penge til at købe den maskine, som er nødvendig for fremstillingen.
Hun ansøger om hjælp til indkøb af maskine, stof m.v.
One Step har bevilget 2.275 kr. til materialer og oprettelse af værksted.


S er en 35 årig enlig mor med 8 børn. Hun tager sig også af 2 børnebørn. Hun arbejdede tidligere som medhjælper i en restaurant i Gulu, men tjente meget lidt. Derfor startede hun i 2005/2006 sit eget spisested efter at have taget et kursus i business management og med en egen opsparing. Hun har en del kunder bl.a. fra et nært liggende hospital. Hun har 2 unge piger som medhjælpere.
Det er et problem at taget på spisestedet er lavet af materialer som pap, plastik og strå, som ikke kan holde regn ude. Vandet siler ned og alt bliver vådt. Konsekvensen er, at kunderne bliver væk.
Hun søger hjælp til et nyt tag bygget af blik/metalplader.
One Step har bevilget 1500 kr. til et nyt tag.

L er en 28 årig enlig mor med en 7 årig pige. Hun bor i byen Entebbe i Uganda. Hun og 4 andre har startet et projekt for forældreløse børn, hvor de arbejder frivilligt. Hun tager sig også af 3 forældreløse børn, den yngste 3 år.
Via den lokale kirke fik hun sponsoreret et 3 måneders kursus på Diakon højskolen i Århus i 2006. Via sit frivillige arbejde i projektet og dette kursus blev hun interesseret i at få en socialrådgiveruddannelse ved Nkumba universitetet.
Hun håber en professionel uddannelse vil give bedre muligheder for arbejde i fremtiden.
One Step har med et tilskud på kr. 5000 fra Lions I Århus støttet L gennem hele socialrådgiveruddannelsen, der afsluttes efteråret 2009

CFIU, navnet står for Child Headed Families In Uganda og projektet har modtaget 6.000 kr. fra One Step. Støtten går til forældreløse børn i alderen 15 – 18 år, som tager vare på deres mindre søskende. Gruppen har fået støtte til etablering af opdræt af grise, bygning af grisesti samt til oplæring.
Målet er, ud over etablering af fast indtægtsgivende aktivitet ved salg af grise, også at der for hvert kuld nye grise skal afleveres en til to grise til andre familier, så mange får glæde af støtten og derved at sikre egen indtægt.
Der er yderligere bevilget 7.500 kr. for 2010.

Ruth er fra Kampala i Uganda. Hun er alenemor til tre børn på 13, 9 og 4 år. Efter at Ruth og hendes søskende mistede deres far og mor forblev de sammen. Ruth færdiggjorde underskolen og modtog siden træning i reparation af telefoner og andet elektronik og er i dag efter 6 års ansættelse i stand til selvstændiget at løse tekniske problemer af den art. P.T. arbejdsløs. Ruths bror bor i samme by. Han er enlig med 2 små børn, som hun hjælper med at passe og derudover er der en afdød brors børn at hjælpe med at tage vare på. Ruth vil arbejde derhjemme og hun har bygget et lille skur til formålet. One Step har bevilget 2.570 kr. i sommeren 2010.

Eva er fra Kampala i Uganda. Hun er en stærkt fysisk handicappet kvinde som følge af polio som ung og hun kan kun bevæge sig uden for hjemmet i en kørestol. Hun er enke og har født 9 børn, hvoraf den yngste er hjemmeboende. Eva forsørger også et barnebarn på 4 år, hvis mor døde ved pigens fødsel, hvorefter faren, som er Evas søn, overlod forsørgelsen til hende. Eva har altid arbejdet hårdt og hun har specialiseret sig i at lave duge og brodere. Nu er hendes symaskine gået i stykker og derfor søger hun om en ny. One Step har bevilget 3.500 kr i sommeren 2010.

Racheal er vokset i Nsambya Kampala hos sin mor og stedfar og 4 søskende. Faren er død. Hun har en kontoruddannelse, men ikke noget job. Racheal er alenemor til et 4 år gammelt barn. Hun blev tidligt forladt af barnets far og lever nu sammen med sin mor og 4 yngre søskende. Stedfaren er også død nu og familien er under yderligere pres, idet det viste sig , at han havde en hemmeligholdt familie ved siden af og at den afdøde stedfars familie forsøgte at overtage deres hus. One Step har i sommeren 2010 bevilget 2.500 til etablering af genbrugsbutik.