forside
One Step
projekter
aktiviteter og salg
medlemskab
ansøgning
english
kontakt


Bangladesh
Brasilien
Burkina Faso
Gambia
Ghana
Indien
Kenya
Nepal
Niger
Philippinerne
Senegal

Sri Lanka
Tanzania
Uganda

ZambiaNepal

Støtte til unge i Nepal

2016:
One step har i 3 år støttet Arati med sygeplejeuddannelse (bachelor) i Kathmandu. Arati afslutter sin uddannelse primo 2017 - hun er i 2016 i gang med sit afsluttende projekt. Alt er forløbet tilfredsstillende og vi er ofte i kontakt med Arati, der giver udtryk for, hvor glad hun er for at det har været muligt for hende at få en uddannelse. Vi har besøgt Arati i Nepal flere gange under uddannelsesforløbet.

Bibek begyndte i 2015 at studere management på universitet i Kathmandu. Han har yderst vanskelige vilkår, idet han bor på sovesal på et børnehjem, som en af de ældste. På en måde er det er alt for dyrt at tage en akademisk uddannelse i Nepal. Pris ca. 18.000 årligt. One Step støtter p.t. med kr. 10.000 årligt, men vi er nødt til at overveje vore muligheder fremover i.f.t. lign. projekter. Ved besøg i maj 2016 udtrykte Bibek stor glæde over at være i gang. En kommende udfordring for ham er at flytte fra børnehjemmet og klare sig selv.

Sanyat bliver i 2017 færdig med sin 3-årlige it-uddannelse på Universitet i Kathmandu. Han har modtaget kr. 10.000 årligt fra One Step i snart 3 år. Han er lidt af en nørd. Er vild med sit studium og har allerede planer for hvad der skal ske, når han snart er færdig. De resterende penge til hans uddannelse har forældrene skaffet ved at sælge arvegods eller bede familien om hjælp. Han stråler af glæde, fortæller stolt om sit engagement i studiet. Besøgt i foråret 2016.

10 kvinder modtog i 2014 penge (kr. 20.000) til en grisestald. De bor i bjergene og er ikke i stand til at forsørge sig selv. Hensigten var, at de med hjælp fra Wawcas (kvinder i arbejde - børn i skole) selv skulle bygge en grisestald og købe grise. De ville modtage undervisning i pasning af dyrene og de skulle i fællesskab passe dem. I løbet af kort tid ville de være selvforsørgende. Året efter etablering kom de store jordskælv og kvinderne bor nær epicenteret. Deres huse blev ødelagt, men stalden holdt som den eneste bygning i byen. Det er vort håb at de er i stand til at fortsætte deres projekt.

I 2012 har One Step støttet følgende projekter med
i alt 70.642 kr.


Ishrat, 21-årig kvinde fra Pokhara er blevet støttet på 3. år på socialrådgiveruddannelsen, som hun afslutter i 2013.

Anjana, 17- årig kvinde fra Pokhara, der har et ønske om at blive sygeplejerske. Hun har fået tilskud til påbegyndt uddannelse, da uddannelsen er meget dyr. Children Nepal får financieret den resterende del. Hun bor alene med sin mor og yngre bror.

Kamala og Radhika, som begge går på Business School for at tage en bachelor i Management har modtaget støtte. De forventes afsluttet i 2013.

Sangita, 23- årig kvinde har fået støtte til 3. år på Business School , som afsluttets med en bachelor i Business. Hun har en drøm om at blive en god forretnings kvinde.

Amrita, 18-årig kvinde har fået støtte til laborantuddannelsen, der varer 15 måneder. Hun bor sammen med sin mor og bror på 15 år, faderen forlod familien for 1 ½ år siden.

Dinesh, 18-årig mand har ligeledes fået støtte til uddannelse til laborant. Han bor sammen med sin mor i et lejet værelse. Moderen sælger popccorn på gaden og faderen forlod hjemmet, da Dinesh var 4 år gammel.

Kabita, 17-årig kvinde der bor på børnehjem for forældreløse i Kathmandu har fået støtte til påbegyndt uddannelse som sygeplejerske.

Jyoti, en 18-årig kvinde har fået bevilget en del af sin uddannelse til laborant, da hun har andre sponsorer.

Parbati, 19-årig kvinde har fået bevilget laborantuddannelse, der tager 15 måneder

Binita, 16-årig kvinde har ligeledes fået bevilget laborantuddannelse.

Anita, 18-årig kvinde har fået støtte til laborantuddannelse.

Tsering Dolma, 35-årig kvinde, har fået støtte til kursus og arbejde i skønhedsklinik. Hun er fraskilt og har to børn på henholdsvis 11 og 15 år.

2011:

Ishrat, ung 20 årig kvinde fra Pokhara er blevet støttet 2.år på socialrådgiveruddannelsen. Ishrat fungerer samtidig som Second Manager i Children Nepals projektafdeling. Hun er meget dygtig til engelsk.

Amber 21 år er bevilget til køb af kamera. Har nu etableret et fotostudie med butik. I Pokhara.

Shanti 19 år har modtaget støtte til Community Medical Assistent uddannelse(SOSU), som er en et årig uddannelse i Pokhara. Hun er efterfølgende bevilget penge til et 3 måneders jobtræningskursus, hvorefter proceduren er, at hun skal arbejde frivilligt i en periode og derefter forventes det, at hun kan få et arbejde.

Kamala fra Pokhara er startet på Business School med fagene matematik, engelsk, økonomi og management. Hun går i skole fra kl. 6 – 10 og arbejder en gang ugentligt i Children Nepal. Uddannelsen varer 4 år og hendes første eksamen er marts 2012. Radhika 20 år er ligeledes startet på Business School. Hun og Kamala følges.

Radhika støttes årligt med i alt 2400 kr. fra en privat donation, One Step supplerer.

Sangita: 22 år er blevet støttet 2.år på Business School i Pokhara. Hun har samme fag som Radhika og Kamala, men går på et andet College. Hun har fået job ved siden af studierne.

De unge fra Children Nepal har i alt modtaget 26.095 kr.

Tsering Dolma er bevilget 1200 kr. til tre engelskkurser. Tsering Dolma holder pause fra engelskundervisningen, da hun i september 2011 fødte en søn. Hun har yderligere modtaget et mindre beløb til at holde hendes engelsk ved lige under barsel. Hun vil genoptage studierne senere.

Surya har fået støtte til uddannelse til civilingeniør. One Step har også støttet Surya i 2009 og 2010. Det går rigtig godt med studiet og han har kun sit 8. semester tilbage, som han klarer selv. Om aftenen øver Surya sig i at spille på trommer, han spiller traditionel nepalesisk musik, som også far og bedstefar spiller. Han laver også skulpturer i ler.

Chandra som studerer til arkitekt har ligeledes modtaget støtte fra One Step. Han har kun 9. og 10. semester tilbage, som han klarer selv. Brødrene har indgået en aftale med One Step om, at de skal hjælpe andre unge med at få en uddannelse, når de har afsluttet deres egne. De er i 2011 støttet med ialt 22.196 kr. hovedsagligt gennem øremærket sponsorat. Dette beløb dækker både 2011 og 2012.

Itahari er en by i det østlige Nepal, hvor vi i 2010 bevilgede penge så 24 kvindegrupper kunne få et samlingssted. De byggede i 2010 et murstenshus, men manglede inventar og en farbar vej over et vandløb, hvilket One Step har bevilget 3150 kr. til. Projektet arbejder med mikro finans til opstart af selvstændig virksomhed. De 24 kvindegrupper er nu blevet til 32.